Jehněčí hřbet s bramborovými špalíčky a rajčatovou pěnou
Jehněčí maso získává stále na větší oblibě kvůli své šťavnatosti a křehkosti. Jeho příprava Vám zabere několik minut.

Suroviny
Maso
-
Jehně, hřbet bez kosti 1.3 kg
-
Olivový olej 50 ml
-
Máslo 100 g
-
Rozmarýn, čerstvý 15 g
-
Knorr Professional Hovězí redukce 800 g 40 g
-
Suché červené víno 200 ml
Špalíčky
-
Voda 900 ml
-
Vejce
-
Prášek do pečiva 5 g
-
Rajčata, cherry 200 g
-
Cibule, jarní 20 g
-
Tymián, cerstvý 10 g
Tomatová pěna
-
sůl
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 60 ml
Příprava
-
Maso
- Maso ze hřbetu potřeme kořením a hořčicí, prudce opečeme na oleji ze všech stran, přidáme máslo a bylinky a necháme dopéct v troubě asi 6 minut při 160 °C za opakovaného přelévání výpekem.
- Výpek zastříkneme vínem, přidáme hovězí redukci a trochu vody, dobře rozmícháme a krátce provaříme.
- Maso nakrájíme, položíme na bramborové šišky se zeleninou, pokapeme šťávou a doplníme vyšlehanou tomatovovou pěnou.
-
Špalíčky
- Suroviny pro bramborové těsto smícháme podle návodu, vytvarujeme malé špalíčky a uvaříme ve slané vodě nebo v páře (asi 5 minut).
- Zcezené prohodíme na másle.
- Cherry rajčata napůlíme, očištěnou cibuli nakrájíme na hrubé kroužky a přidáme ke špalíčkům.
- Necháme zesklovatět a dochutíme solí a pepřem.
-
Tomatová pěna
- Rajčata dobře rozmixujeme, případně ještě propasírujeme. Rajčatovou dřeň zredukujeme varem, přidáme rostlinný krém a opět zredukujeme.
- Stáhneme z ohně, osolíme a vyšleháme tyčovým mixérem nebo můžeme použít iSi lahev.