Jehněcí ve vlastní šťávě se zeleninou

Suroviny
Maso
-
Jehněčí kýta, očištěná z hrubých blan 1600 g
-
Jogurt přírodní 150 g
-
Olej 30 ml
Omáčka k dušení
-
Máslo 40 g
-
Česnek 4 stroužky
-
Chilli, nasekané 1 ks
-
Suché bílé víno 150 ml
-
Voda 2000 ml
-
Bobkový list 4 ks
-
Kardamom na ochucení
Zelenina
-
Mrkev, proužky 350 g
-
Brambory, čtvrtky 500 g
-
Bílá ředkev, proužky 300 g
-
Šalotka, celá 150 g
-
Česnek, nakrájený na kostky 4 stroužky
-
Cuketa, proužky 300 g
-
Zelené fazole, celé 250 g
-
Zelený hrášek 100 g
-
Petrželka, nasekaná 1 svazek
-
Černý pepř, sůl na ochucení
Servírování
-
Petrželka 10 snítek
Příprava
-
Maso
- Kýtu nakrájíme na velké kostky (3 x 4 cm), přidáme jogurt a Primerba Rozmarýn. Vše pečlivě promícháme a vložíme do ledničky.
- Maso orestujeme na oleji v široké pánvi, pak ho vyjmeme.
-
Omáčka k dušení
- Do pánve k výpeku z masa přidáme máslo, nasekaný česnek, chilli, rajčatový protlak a vše orestujeme. Zalijeme vínem, vodou, pastovou omáčkou k pečení masa a dobře promícháme.
- Do vroucí šťávy přidáme opečené maso, bobkový list, kardamom a dusíme do měkka.
-
Zelenina
- Mezitím přidáme mrkev, brambory, ředkvičky, opečené celé šalotky s česnekem a zvolna dusíme.
- Po změknutí přidáme cuketu, fazolky a zelený hrášek.
- Dusíme doměkka, přidáme petržel a dochutíme podle potřeb.
-
Servírování
- Jehněčí v omáčce se zeleninou podáváme ozdobené petrželkou.