+

Maso

Omáčka k dušení

Zelenina

  • Mrkev, proužky 350 g
  • Brambory, čtvrtky 500 g
  • Bílá ředkev, proužky 300 g
  • Šalotka, celá 150 g
  • Česnek, nakrájený na kostky 4 stroužky
  • Cuketa, proužky 300 g
  • Zelené fazole, celé 250 g
  • Zelený hrášek 100 g
  • Petrželka, nasekaná 1 svazek
  • Černý pepř, sůl na ochucení

Servírování

  • Petrželka 10 snítek
  1. Maso

    • Kýtu nakrájíme na velké kostky (3 x 4 cm), přidáme jogurt a Primerba Rozmarýn. Vše pečlivě promícháme a vložíme do ledničky.
    • Maso orestujeme na oleji v široké pánvi, pak ho vyjmeme.
  2. Omáčka k dušení

    • Do pánve k výpeku z masa přidáme máslo, nasekaný česnek, chilli, rajčatový protlak a vše orestujeme. Zalijeme vínem, vodou, pastovou omáčkou k pečení masa a dobře promícháme.
    • Do vroucí šťávy přidáme opečené maso, bobkový list, kardamom a dusíme do měkka.
  3. Zelenina

    • Mezitím přidáme mrkev, brambory, ředkvičky, opečené celé šalotky s česnekem a zvolna dusíme.
    • Po změknutí přidáme cuketu, fazolky a zelený hrášek.
    • Dusíme doměkka, přidáme petržel a dochutíme podle potřeb.
  4. Servírování

    • Jehněčí v omáčce se zeleninou podáváme ozdobené petrželkou.