Jehněčí hřbet s bramborovými špalíčky a rajčatovou pěnou
Jehněčí maso získává stále na větší oblibě kvůli své šťavnatosti a křehkosti. Jeho příprava Vám zabere několik minut.

Suroviny
Jehněčí hřbet s bramborovými špalíčky a rajčatovou pěnou
−
+
€383.78
Maso
Jehně, hřbet bez kosti
/kg
1.3 kg
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Rozmarýn, čerstvý
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Hovězí redukce 800 g
/g
40.0 g
0%
Suché červené víno
/ml
200.0 ml
0%
Špalíčky
Knorr Bramborové těsto 10 kg
/g
850.0 g
0%

Voda
/ml
900.0 ml
0%
Vejce
/kus
0.0 kus
0%
Prášek do pečiva
/g
5.0 g
0%
Rajčata, cherry
/g
200.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
20.0 g
0%
Tymián, cerstvý
/g
10.0 g
0%
Tomatová pěna
Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/g
500.0 g
0%

Sůl
/
0.0
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
60.0 ml
0%
/
Maso
-
Jehně, hřbet bez kosti 1.3 kg
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Máslo 100.0 g
-
Rozmarýn, čerstvý 15.0 g
-
Suché červené víno 200.0 ml
Špalíčky
-
Voda 900.0 ml
-
Vejce
-
Prášek do pečiva 5.0 g
-
Rajčata, cherry 200.0 g
-
Cibule, jarní 20.0 g
-
Tymián, cerstvý 10.0 g
Tomatová pěna
-
Sůl
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 60.0 ml
Příprava
-
Maso
- Maso ze hřbetu potřeme kořením a hořčicí, prudce opečeme na oleji ze všech stran, přidáme máslo a bylinky a necháme dopéct v troubě asi 6 minut při 160 °C za opakovaného přelévání výpekem.
- Výpek zastříkneme vínem, přidáme hovězí redukci a trochu vody, dobře rozmícháme a krátce provaříme.
- Maso nakrájíme, položíme na bramborové šišky se zeleninou, pokapeme šťávou a doplníme vyšlehanou tomatovovou pěnou.
-
Špalíčky
- Suroviny pro bramborové těsto smícháme podle návodu, vytvarujeme malé špalíčky a uvaříme ve slané vodě nebo v páře (asi 5 minut).
- Zcezené prohodíme na másle.
- Cherry rajčata napůlíme, očištěnou cibuli nakrájíme na hrubé kroužky a přidáme ke špalíčkům.
- Necháme zesklovatět a dochutíme solí a pepřem.
-
Tomatová pěna
- Rajčata dobře rozmixujeme, případně ještě propasírujeme. Rajčatovou dřeň zredukujeme varem, přidáme rostlinný krém a opět zredukujeme.
- Stáhneme z ohně, osolíme a vyšleháme tyčovým mixérem nebo můžeme použít iSi lahev.