+

Marináda

  • Mrkev, kostičky 120 g
  • Celer, kostičky 150 g
  • Cibule, na kostičky 200 g
  • Vinný ocet 200 ml
  • Suché červené víno 0.5 ml
  • Sůl 40 g
  • Cukr 10 g
  • Jalovec, drcený 10 kus
  • Bobkový list 5 kus

Maso

  • Jelení kýta bez kosti 3000 g
  • Vepřové sádlo (na pečení)

Krokety

Podávání

  1. Marináda

    • Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle.
    • Cibuli nakrájejte na drobné proužky a vše promíchejte se zbytkem složek.

  2. Maso

    • Jelení kýtu naložte v připravené marinádě a odležte 2 dny v lednici.
    • Vyjměte maso a osušte je papírovou utěrkou.
    • Na pánvi opečte maso na vepřovém sádle a přecezenou zeleninu z marinády. Vše zalijte scezeným vínem z marinády a vodou.
    • Přidejte masový fond - essenci a duste do mekka. Potom vyjměte maso, omáčku přeceďte a zredukujte, pro požadovanou konzistenci použijte jíšku.
    • Přidejte brusnice a dochuťte dle potřeby.
  3. Krokety

    • Všechny složky (mimo strouhanku) spojte a důkladně promíchejte.
    • Utvořte malé kuličky, obalte je ve strouhance a smažte v hlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
  4. Podávání

    • Pečeni podávejte nakrájenou ve společnosti omáčky, brusinek a kroket.

+

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet