Křupavé drůbeží krokety s bylinkovou omáčkou a svěžím salátem
Můžete připravit krokety z jiného druhu masa nebo ryb. Nezapomeňte vždy přidat máslo, které dodá speciální šťavnatost.

Suroviny
Krokety
-
Drůbeží maso, vařené 750 g
-
Máslo, rozpuštěné 150 g
-
Žloutky 2 kus
-
Vejce 3 kus
-
Panko strouhanka 150 g
-
Tuk
Dressing
-
Voda 230 ml
-
Olej, olivový 100 ml
Příprava
-
Krokety
- Rozmixujte maso s povoleným máslem a žloutky do požadované konzistence. Ochuťte Essencí.
- Nechte vychladit v lednici a poté vytvarujte krokety.
- Obalte krokety ve vyšlehaných vejcích (můžete přidat zbylé bílky)a panko strouhance.
- Smažte ve fritéze při 170 °C.
-
Dressing
- Smíchejte salátový dresink s vodou a olejem, dejte na stranu a opět po 10 min promíchejte.
-
Salát
- Rozmístěte salátové listy, zeleninu a krokety na talíř a pokapejte dresinkem.