Křupavý falafel z květáku s omáčkou chimichurri
Dbejte na konstantní teplotu tuku při smažení. Příliš nízká může být příčinou rozpadání se falafelu, příliš vysoká spálí kuličky a budou hořké. Nejlépe je smažit je v dávkách.

Suroviny
Falafel
-
Květák, čerstvý 400 g
-
Bílé fazole, konzerva 400 g 500 g
-
Mandlová moučka 100 g
-
Špaldová mouka 100 g
-
Česnek 50 g
-
Petrželka 30 g
-
Čerstvý koriandr 30 g
-
Plátky chili 15 g
-
Kmín mletý 20 g
-
Prášek do pečiva 10 g
-
Bylinkový pepř 5 g
-
Sůl na ochucení
-
Mandlová moučka k obalování
-
Špaldová mouka k obalování
Omáčka Chimichurri
-
Petrželka, koriandr, oregano 80 g
-
Chili 10 g
-
Česnek 20 g
-
Šalotka 50 g
-
Olivový olej 200 ml
-
Vinný ocet, červený 50 ml
-
Citrónová šťáva 20 ml
-
Sůl, pepř na ochucení
Servírování
-
Tortilla 10 ks
Příprava
-
Falafel
- Všechny ingredience na falafel promícháme na homogenní masu.
- Vyformujeme malé kuličky, obalíme v moukách a usmažíme v hlubokém tuku.
-
Omáčka Chimichurri
- Bylinky, chili, česnek a šalotku drobně nakrájíme. Spojíme s olejem, octem, citronovou šťávou a promícháme.
- Ochutíme dle chuti zahradní zálivkou, případně solí a pepřem.
-
Servírování
- Falafel podáváme v tortile s chimichurri omáčkou.