+

Kalamáry

Salát

  • Cukrový hrášek 300 g
  • Chřest, čerstvý 300 g
  • Kapusta, růžičková 300 g
  • Ředkvička 200 g
  • Salátová okurka 200 g

Chipsy

  • Pepperoni, celá klobása 550 g

Dresing

  • Bílý vinný ocet 250 ml
  • Mořská sůl
  • Barevný pepř, drcený
  1. Kalamáry

    • Očistěné kalamáry šikmo nařízněte, přendejte do vakuového sáčku, zalijte esencí rybího bujónu, přidejte rozdrcený česnek a petrželovou nať vcelku. Odložte na několik hodin do lednice.
    • Potom vařte v teplotě 62 °C po dobu 8 minut. Nechte vystydnout ve studené vodě, před podáním opečte na olivovém oleji.
  2. Salát

    • Zelenou zeleninu oblanšírujte ve vodě se solí a cukrem a potom ochlaďte ve vodě s ledem.
    • Ředkvičky omyjte, rozkrojte na polovinu a ponechte kousek stonku.
  3. Chipsy

    • Klobásky Pepperoni nakrájejte na tenké plátky, položte na pánev, grilujte, aby vznikly křupavé chipsy. Ponechte tuk z klobásek k přípravě dresinku.
  4. Dresing

    • Tuk od pečení klobásek promíchejte s vinným octem, ochuťte solí a pepřem.
  5. Podávání

    • Zeleninu přendejte do misky, pokropte dresinkem, promíchejte a rozložte na talíři.
    • Salát podávejte s teplými kalamárami a klobásovými chipsy.
    • Salát lze servírovat teplý.
+