Karbanátek ovoněný římským kmínem a mátovo-okurkovým přelivem, pita chlebem a čerstvou zeleninou
Nejznámější a celosvětový, různě se připravují ze směsi mletého vepřového, hovězího, kuřecího masa, ryb, zeleniny atd.

Suroviny
Karbanátek ovoněný římským kmínem a mátovo-okurkovým přelivem, pita chlebem a čerstvou zeleninou
−
+
€3.75
Kabanátek
Mleté maso
/kg
12.0 kg
0%
Knorr Základ na mleté maso 2 kg
/g
180.0 g
0%
Římský kmín
/g
2.0 g
0%
Voda
/ml
400.0 ml
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Přeliv
Máta čerstvá
/g
20.0 g
0%
Salátová okurka
/g
120.0 g
0%
Příloha
Pita chleba
/kus
10.0 kus
0%
Salátová okurka
/g
500.0 g
0%
Hladkoliská petrželka
/g
15.0 g
0%
Ledový salát
/g
300.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
350.0 g
0%
Paprika žlutá
/g
350.0 g
0%
Čerstvý koriandr
/g
15.0 g
0%
/
Kabanátek
-
Mleté maso 12.0 kg
-
Knorr Základ na mleté maso 2 kg 180.0 g
-
Římský kmín 2.0 g
-
Voda 400.0 ml
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
Přeliv
-
Máta čerstvá 20.0 g
-
Salátová okurka 120.0 g
Příloha
-
Pita chleba 10.0 kus
-
Salátová okurka 500.0 g
-
Hladkoliská petrželka 15.0 g
-
Ledový salát 300.0 g
-
Mrkev, čerstvá 350.0 g
-
Paprika žlutá 350.0 g
-
Čerstvý koriandr 15.0 g
Příprava
-
Kabanátek
- Knorr základ pro mleté maso promícháme s odměřeným množstvím vody a necháme 3 minuty odležet.
- Mleté maso, římský kmín a namočenou směs důkladně smícháme a tvarujeme karbanátky, které pokládáme na tukem postříkaný GN plech.
- Karbanátky postříkáme i shora a pečeme v konvektomatu – první 2 minuty na program pára a 8 minut suché pečení při 180 °C.
-
Přeliv
- Tatarskou omáčku ochutíme nasekanou mátou a promícháme s oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou salátovou okurkou.
-
Příloha
- Pita chléb přepůlíme a naplníme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou ochucenou lístky koriandru.
-
Podávání
- Karbanátek částečně přelijeme studenou omáčkou a doplníme o přepůlený naplněný pita chléb.