1. Příprava

    Cibuli nakrájíme na jemná kolečka a opečeme na sádle dorůžova, poté přidáme cibulovou pastu na zintenzivnění chuti. Syrové brambory nastrouháme na jemné nudličky (julienne), ihned promícháme se směsí na bramborové těsto, aby nezhnědly, a důkladně prohněteme. Ze vzniklého těsta velkou lžící tvarujeme velké podlouhlé noky, které vkládáme do vařící osolené vody nebo případně pokládáme na nízkou děrovanou GN nádobu a vkládáme do konvetomatu na program pára. Chlupaté knedlíky vaříme cca 10–15 minut podle velikosti noku. Po vyjmutí je středem podélně nakrojíme, aby vyšla pára a do nakrojené mezery vkládáme připravenou osmaženou cibuli. Chlupaťáky podáváme jako samostatné jídlo se salátem z kysaného zelí nebo k pečenému vepřovému masu se zelím.