Klatovské chlupaťáky

Suroviny
Klatovské chlupaťáky
−
+
€79.47
Příprava
Brambory oloupané
/g
2400.0 g
0%
Knorr Bramborové těsto 10 kg
/g
600.0 g
0%

Cibule žlutá
/g
500.0 g
0%
Sádlo
/g
160.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Opečená cibule 0,34 kg
/g
20.0 g
0%
Sůl (na osolení vody) podle potřeby
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
/
Příprava
-
Brambory oloupané 2400.0 g
-
Cibule žlutá 500.0 g
-
Sádlo 160.0 g
-
Knorr Professional Primerba Opečená cibule 0,34 kg 20.0 g
-
Sůl (na osolení vody) podle potřeby
Příprava
-
Příprava
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka a opečeme na sádle dorůžova, poté přidáme cibulovou pastu na zintenzivnění chuti. Syrové brambory nastrouháme na jemné nudličky (julienne), ihned promícháme se směsí na bramborové těsto, aby nezhnědly, a důkladně prohněteme.Ze vzniklého těsta velkou lžící tvarujeme velké podlouhlé noky, které vkládáme do vařící osolené vody nebo případně pokládáme na nízkou děrovanou GN nádobu a vkládáme do konvetomatu na program pára. Chlupaté knedlíky vaříme cca 10–15 minut podle velikosti noku.Po vyjmutí je středem podélně nakrojíme, aby vyšla pára a do nakrojené mezery vkládáme připravenou osmaženou cibuli. Chlupaťáky podáváme jako samostatné jídlo se salátem z kysaného zelí nebo k pečenému vepřovému masu se zelím.