Konfitované stehno z farmářského kuřete podávané s kukuřičným pyré a popcornem
Pomalu vařené maso v tuku, uchovává svou chuť a je fantastické. Nabídněte Vašim hostům konfitované stehno z farmářského kuřete, určitě si pochutnají.

Suroviny
Maso
-
Kuřecí stehna kalibrovaná 25 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 45 l
Šťáva
-
Máslo 150 g
-
Voda 1 l
Kukuřičné pyré
-
Sladká kukuřičná zrna (konzerva) 25 kg
-
Popcorn 90 g
-
Máslo 300 g
Příprava
-
Maso
- Kalibrovaná stehna ochutíme kořenící směsí Delikát po obou stranách, vložíme do GN nádoby a zalijeme tukem Rama Culinesse Profi tak, aby byly zcela ponořené.
- Poté vložíme do předehřáté nízkoteplotní trouby nastavené na 60 °C a konfitujeme po dobu 10 hodin.
- Vyndáme z tuku (můžeme odstranit vyšroubováním poslední kostičku) a ponecháme připravené pro výdej.
-
Šťáva
- Z Knorr šťávy a vody si připravíme kuřecí šťávu, kterou zjemníme máslem.
-
Kukuřičné pyré
- Kukuřičná zrna povaříme v páře asi 10 minut, část ponecháme pro servírování, zbytek poté vložíme do thermomixu a při 70 °C mixujeme do hladka, ochutíme Knorr Zeleninovou esencí a zjemníme máslem.
- Pyré propasírujeme, aby bylo zcela jemné.
- Popcorn necháme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě nasuflovat.
-
Podávání
- Pyré rozprostřeme na talíř a posypeme pár zrnky kukuřice, stehno krátce prudce opečeme na másle do barvy, položíme na talíř vedle pyré, podlijeme maso trochou šťávy a vše doplníme kousky popcornu.