Menu

Suroviny

+

Glazura

Kachna

  • Kachní stehno 2.5 kg
  • Kachní tuk 2.0 kg
  • Sůl

Těstoviny


Pro méně tučnou variantu můžete místo kachních stehen použít kuřecí nebo králičí stehna.

...

Příprava

  1. Glazura

    • Všechny suroviny vložte do hrnce a redukujte, dokud nevznikne tekutina o hustotě medu.
  2. Kachna

    • Kachní stehna osolte, vložte do pekáče a zalijte teplým kachním tukem. Maso musí být zcela ponořené.
    • Vložte do konvektomatu a konfitujte při teplotě 95 °C po dobu 2,5 hodiny.
    • Kachní stehna po upečení vyjměte, potřete glazurou a nechte zapéct přibližně na 10 minut.
  3. Těstoviny

    • Rýžové nudle namočte do teplé vody (podle návodu na obalu, obvykle na 10–20 minut). Vyndejte a dejte stranou.
    • Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájejte na kousky.
    • Do rozehřátého woku nebo větší pánve přidejte olej, cukr, sójovou omáčku, nakrájenou zeleninu a opečte.
    • Přidejte nudle, špenát a ještě krátce orestujte.
  4. Servírování

    • Kachnu položte na orestované těstoviny.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu