Králík Cacciatore
Dušený králík na víně, rajčatovém protlaku a kořenové zelenině bude krásně jemný a šťavnatý.

Suroviny
Králík
-
Králík, syrové maso 2 kus
-
Olej 50 ml
Omáčka
-
Hladká mouka 20 g
-
Šalvěj čerstvá 2 g
-
Česnek stroužky 3 kus
-
Máslo 50 g
-
Cibule 100 g
-
Mrkev, čerstvá 200 g
-
Řapíkatý celer 150 g
-
Bílé suché víno 100 ml
-
Horká voda 500 ml
-
Hříbky 400 g
-
Petrželová nať 15 g
-
Sůl, černý pepř
Příprava
-
Králík
- Králičí maso nakrájejte na 20 částí, potřete směsí Delikat, odstavte na 2 hodiny a nechte marinovat.
- Na oleji orestujte maso a přeložte ho do velkého hrnce, olej slijte z pánve.
-
Omáčka
- Cibuli, celer a mrkev nakrájejte na velké kousky.
- Na pánev od restování králíka dejte máslo, dále přidejte cibuli a česnek nakrájený na plátky a nakrájenou zeleninu, chvíli restujte, vlijte víno, promíchejte a vše vložte do hrnce ke králíkovi.
- Dále přidejte šalvěj, rajčata Pelati,Essenci a polovinu vody, poduste.
- Hříbky nakrájejte na kousky a přidejte ke králíkovi, vlijte zbytek vody, dochuťte pepřem a solí.
- Duste do měkka, pomocí vody upravujte konzistenci. Nakonec přidejte posekanou petrželovou nať.