+

Králík

  • Králičí stehna 1.2 kg
  • Cibule žlutá 350.0 g
  • Tymián, čerstvý 5.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
  • Bobkový list 3.0 kus
  • Jalovec 3.0 kus
  • Nové koření 6.0 kus
  • Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l 60.0 g
  • Chlebová strouhanka 150.0 g

Ratatouille

Servírování

  • Brambory 1.5 kg
  • Petržel hladkolistá, nasekaná 30.0 g
  • Rama Profi 1 kg 100.0 g
  • Sůl 10.0 g
  1. Králík

    • Porce králíka potřeme polovinou kuřecí essence a posypeme tymiánem. Dáme do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejeme na 180 ・C.
    • V kastrolu na tuku opékáme cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidáme porce králíka a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme koření a zalijeme vodou a druhou polovinou kuřecí essence a přisypeme chlebovou strouhanku.P
    • Přivedeme k varu, přiklopíme a dáme do trouby nebo konvektomatu. Pečeme zhruba 1,5 hodiny, až je maso téměř měkké.
    • Nakonec králíka odklopíme a dopečeme dozlatova.
  2. Ratatouille

    • Cuketu a cibuli nakrájíme na kostky a společně orestujeme, přidáme ratatouille a celé prohřejeme.

  3. Servírování

    • Podáváme s omaštěnými vařenými petrželovými bramborami a pečenou zeleninou.