Králík cibulář se zeleninovým ratatouille a petrželovými bramborami
Králičí maso je lehce stravitelné, má nízký obsah kolagenu a tuku. Výhodou králičího masa je kratší doba tepelného zpracování a převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s převahou nasycených mastných kyselin.

Suroviny
Králík
-
Králičí stehna 1.2 kg
-
Cibule žlutá 350 g
-
Tymián, čerstvý 5 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 g
-
Bobkový list 3 kus
-
Jalovec 3 kus
-
Nové koření 6 kus
-
Chlebová strouhanka 150 g
Ratatouille
-
Cuketa čerstvá 200 g
-
Cibule žlutá 130 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 g
Servírování
-
Brambory 1.5 kg
-
Petržel hladkolistá, nasekaná 30 g
-
Rama Profi 1 kg 100 g
-
Sůl 10 g
Příprava
-
Králík
- Porce králíka potřeme polovinou kuřecí essence a posypeme tymiánem. Dáme do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejeme na 180 ・C.
- V kastrolu na tuku opékáme cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidáme porce králíka a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme koření a zalijeme vodou a druhou polovinou kuřecí essence a přisypeme chlebovou strouhanku.P
- Přivedeme k varu, přiklopíme a dáme do trouby nebo konvektomatu. Pečeme zhruba 1,5 hodiny, až je maso téměř měkké.
- Nakonec králíka odklopíme a dopečeme dozlatova.
-
Ratatouille
-
Cuketu a cibuli nakrájíme na kostky a společně orestujeme, přidáme ratatouille a celé prohřejeme.
-
-
Servírování
- Podáváme s omaštěnými vařenými petrželovými bramborami a pečenou zeleninou.