Králík v zelenině a krémové omáčce

Suroviny
Králík
-
Králičí stehna (10 ks) 2500 g
-
Sůl, pepř dle chuti
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 30 g
-
Petržel, kostičky 250 g
-
Mrkev, kostičky 500 g
-
Celer, kostičky 250 g
-
Cibule, na kostičky 100 g
-
Jablka, kostičky 200 g
-
Olej na pečení
-
Limetka
-
Cukr dle chuti
-
Voda na podlití
Omáčka
-
Vydušenina od králičího masa
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 150 ml
-
Knorr Essence Kuřecí bujón dle chuti
-
Máslo 80 g
-
Sůl, cukr dle chuti
Podávání
-
Zeleninové chipsy k ozdobení
Příprava
-
Králík
- Králičí běhy překrojte na polovinu, osolte, opepřete a přidejte směs Primerba tymián, Essenci bujónu-drůbeží fond, nakrájenou zeleninu a jablka. Odložte do chladu k naložení.
- Naložené maso opečte na zlatavou barvu a na stejné pánvi orestujte zeleninu a jablka.
- Vše přendejte do hluboké G/N nádoby, přidejte oloupanou limetku nakrájenou na kostičky, hořčici a cukr. Zalijte vodou tak, aby byl králík přikrytý.
- Duste pod pokličkou cca 90 minut v teplotě 160 °C (v konvektomatu na programu s přidáním 20 % páry).
- Maso vyjměte z vývaru, zeleninu přeceďte a vývar zredukujte na polovinu.
-
Omáčka
- Vzniklou vydušeninu umixujte se zeleninou, přidejte rostlinný krém, Essenci bujónu a máslo.
- Dochuťte soli a cukrem. Pokud je potřeba – zahustěte.
-
Podávání
- Králíka podávejte s připravenou krémovou zeleninovou omáčkou.
- Pokrm ozdobte zeleninovými chipsy.