+

Králík

Omáčka

Podávání

  • Zeleninové chipsy k ozdobení
  1. Králík

    • Králičí běhy překrojte na polovinu, osolte, opepřete a přidejte směs Primerba tymián, Essenci bujónu-drůbeží fond, nakrájenou zeleninu a jablka. Odložte do chladu k naložení.
    • Naložené maso opečte na zlatavou barvu a na stejné pánvi orestujte zeleninu a jablka.
    • Vše přendejte do hluboké G/N nádoby, přidejte oloupanou limetku nakrájenou na kostičky, hořčici a cukr. Zalijte vodou tak, aby byl králík přikrytý.
    • Duste pod pokličkou cca 90 minut v teplotě 160 °C (v konvektomatu na programu s přidáním 20 % páry).
    • Maso vyjměte z vývaru, zeleninu přeceďte a vývar zredukujte na polovinu.
  2. Omáčka

    • Vzniklou vydušeninu umixujte se zeleninou, přidejte rostlinný krém, Essenci bujónu a máslo.
    • Dochuťte soli a cukrem. Pokud je potřeba – zahustěte.
  3. Podávání

    • Králíka podávejte s připravenou krémovou zeleninovou omáčkou.
    • Pokrm ozdobte zeleninovými chipsy.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.