+

Příprava

  1. Příprava

    Kosti, odřezky králičího masa a vnitřnosti necháme krátce opéci, dokud nechytí zlatavý odstín. Potom je zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření a směs drůbežího bujónu. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vařit asi 2 hodiny. Zhruba po půl hodině vaření vyjmeme vnitřnosti, případně kousky masa a odložíme stranou. Vývar doplňujeme vodou a nakonec scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo plátky a orestujeme na másle. Vložíme do přecezeného vývaru a krátce povaříme. Mezitím rozkvedláme hladkou mouku v rostlinném krému a zahustíme vývar se zeleninou. Necháme povařit při nízké teplotě alespoň 15 minut. Vnitřnosti a maso nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky. Je-li příliš sladká, přidáme trochu octa a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.