Králičí pajšlouka

Suroviny
Příprava
-
Králičí vnitřnosti 1000 g
-
Masové odřezky a kosti z králíka 100 g
-
Voda 2000 ml
-
Bobkový list 5 ks
-
Nové koření 10 kus
-
Mouka hladká 150 g
-
Máslo 150 g
-
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 300 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
-
Plochá petrželová nať 10 g
-
Ocet Jablečný
Příprava
-
Příprava
Kosti, odřezky králičího masa a vnitřnosti necháme krátce opéci, dokud nechytí zlatavý odstín. Potom je zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření a směs drůbežího bujónu. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vařit asi 2 hodiny. Zhruba po půl hodině vaření vyjmeme vnitřnosti, případně kousky masa a odložíme stranou. Vývar doplňujeme vodou a nakonec scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo plátky a orestujeme na másle. Vložíme do přecezeného vývaru a krátce povaříme. Mezitím rozkvedláme hladkou mouku v rostlinném krému a zahustíme vývar se zeleninou. Necháme povařit při nízké teplotě alespoň 15 minut. Vnitřnosti a maso nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky. Je-li příliš sladká, přidáme trochu octa a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.