Králičí stehno se zápékanými houbami s houbovou drobenkou a bramborovou kaší
Králík patří mezi lehká a málo tučná masa. Pokud chcete,aby maso nebylo vysušené, můžeteho použít v kombinaci např. se slaninou.

Suroviny
Maso
-
Králičí stehno 10 kus
-
Zelenina, kořenová 300 g
-
Česnek čerstvý 2 g
-
Víno, bílé 150 ml
-
Máslo 50 g
-
Cibule 140 g
-
Sůl, pepř dle chuti
-
Olej 110 ml
Drobenka
-
Rama Profi 1 kg 20 g
-
Fenyklová semínka 2 g
-
Vlašské ořechy 25 g
-
Ovesná mouka 25 g
-
Pšeničná mouka hladká 25 g
-
Mandle rozdrcené 10 g
-
sůl
Zapečené houby a bramborová kaše
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 100 ml
-
Lesní houby 400 g
-
Čerstvá petrželová nať
Příprava
-
Maso
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme česnek, maso a restujeme.
- Zalijeme bílým vínem a Knorr Essence Zeleninovým bujónem. Dochutíme kořením a solí.
- Maso dusíme do měkka, poté maso vybereme. Šťávu přepasírujeme a zahustíme Knorr Pepřovou omáčkou.
- Na závěr přidáme máslo na zjemnění.
-
Drobenka
- Suroviny na drobenku společně promícháme.
- Drobenka se vám bude lépe drobit, pokud přidáte nastrouhaný tuk, který si před tím necháte lehce namrazit.
-
Zapečené houby a bramborová kaše
- Lesní houby nakrájíme na velké kusy, zprudka orestujeme, přidáme na jemnou nakrájenou cibuli a restujeme dokud cibule neztmavne. Podlijeme Knorr Essence Zeleninovým bujónem a Rama Cremefine Profi.
- Chvíli redukujeme, dochutíme a na závěr přidáme čerstvě nasekanou petrželovou nať.
- Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obale.
- Během servírování do kaše uděláme jamku, do které dáme houbové ragú. Posypeme drobenkou a dáme krátce zapéct pod salamander.