Krůtí řízky s višňovou omáčkou a bramborovými plackami
Maso nemusí být připravené na minutku. Krůtí maso můžete použít ve formě rolády.

Suroviny
Krůtí řízky
-
Krůtí prsa, maso 1.5 kg
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50 ml
Šťáva
-
Višně (kompot) 500 g
-
Vinný ocet, červený 25 g
-
Cukr, hnědý 30 g
-
Víno, červené 200 ml
-
Třešňový likér 60 ml
-
Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg 50 g
-
Máslo 100 g
Příprava
-
Krůtí řízky
- Plátky masa naklepejte, ochuťte a potřete Essencí. Maso položte na G /N plech postříkaný Rama Combi Profi a maso také následně postříkejte tukem shora.
- Vložte do konvektomatu a pečte při 180 °C asi 4 minuty a další4 minuty př 220 °C.
- Po upečníponechte maso v teple stranou.
-
Šťáva
- Výpek podlijte octem, přidejte cukr, přilijte víno a likér. Povařte na mírném teple asi 3 minuty.
- Poté přilijte trochu šťávy ze scezených višní, přidejte směs na šťávu k drůbežímu masu a krátce povařte.
- Nakonec zjemněte máslem a vložte prohřát vypeckované višně.
-
Podávání
- Servírujte společně s bramborovými plackami.