Krůtí křídla z grilu s medovo-hořčičnou omáčkou a Caesar salátem z pečených bruselských kaupstiček
Krůtí křídla můžete velmi snadno grilovat na litinovém nebo teflonovém grilovacím GN roštu v konvektomatu.

Suroviny
Marináda
-
Česnek, drcený sušený 25 g
-
Sušené chilli vločky 4 g
-
Med 20 g
-
Vinný ocet 6 g
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 15 g
-
Olej 10 g
-
Cukr 5 g
Křídla
-
Krůtí křídla (případně kuřecí) 10 kus
Salát
-
Bílý chléb, větší kousky 150 g
-
Snídaňová slanina, křupavé plátky 100 g
-
Česnek, plátky 15 g
-
Olej, olivový 60 g
-
Kapusta, růžičková 600 g
-
Červená cibule, hrubší nudličky 150 g
-
Parmazán, hobliny 60 g
Příprava
-
Marináda
- Smíchejte suroviny na marinádu. V případě potřeby můžete vynechat sušené chilli vločky.
-
Křídla
- Očištěná křídla potřete marinádou. Nechte působit alespoň ½ hodiny. Poté vložte křídla na rozpálený rošt a grilujte při teplotě 160 °C asi 30–40 minut.
-
Salát
- Chlebové kostky opečte do zlatavé barvy a dejte stranou.
- Čerstvé kapustičky (nejprve povařené) nebo vařené mražené kapustové hlavičky rozpulte a řeznou stranou dolů opečte, přidejte česnek a červenou cibuli.
- Ještě teplý salát rozmístěte na talíř, přidejte opečené krutony, nalámanou křupavou slaninu, pokapejte Caesar dresinkem a doplňte hoblinami sýra.
-
Servírování
- Naaranžovaný salát z růžičkové kapusty doplňte grilovanými drůbežími křídly