+

Maso

Broskvové chutney

  • Cibule, na kostičky 60 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 100 ml
  • Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 300 g
  • Zázvor 50 g
  • Chilli papričky 10 g
  • Voda 50 ml
  • Bílý vinný ocet 150 g
  • Broskev 500 g
  • Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 20 g
  • Skořice mletá 3 g
  • Třtinový cukr 100 g
  • Sůl a pepř

Cukety

  • Cuketa čerstvá 1.5 kg
  • Knorr Aroma Mix Slanina & Cibule 1,2 kg 30 g
  1. Maso

    • Umytá a osušená krutí prsa nakrájejte na plátky. Potřete je Essencí a nechte odležet v lednici.
    • Plátky masa opečte na rozpáleném tuku a pak na každý plátek dejte opečené prosciutto a hobliny cheddaru a krátce zapečte v konvektomatu.
  2. Broskvové chutney

    • Najemno nakrájenou cibuli opečte na tuku do sklovata, přejdete nadrobno nakrájený řapíkatý celer, chilli papričku a vodu. Duste na mírném ohni cca 5 min, podle chuti osolte a opepřete.
    • Přidejte cukr, skořici a menší kousky nakrájených broskví, vinný ocet, nastrouhaný zázvor a Primerbu tymián. Duste 20 min, dokud broskve nezměknou a chutney nezačne houstnout.
  3. Cukety

    • Umytou cuketu nakrájejte na kolečka a smíchejte s Aroma mixem.
    • Konvektomat nastavte na páru 100 °C a cuketu vaře 5 minut, poté vyndejte a zlehka promíchejte.
  4. Podávání

    • Na talíř dejte porci krůtích prsou, broskvového chutney a cukety. Ozdobte mátou.