Kuře Garam Masala se šafránovým kuskusem
Koření Garam masala je velmi chutná a voňavá indická směs koření. Používá se tradičně do indických pokrmů.

Suroviny
Maso a příloha
-
Kuřecí prsa 1 kg
-
Česnek čerstvý 46 g
-
Olivový olej 60 ml
-
Garam Masala 20 g
-
Jogurt bílý 200 g
-
Cibule 140 g
-
Cuketa čerstvá 500 g
-
Celer řapíkatý 100 g
-
Sůl 10 g
-
Kuskus 350 g
-
Olej 30 ml
-
Voda 800 ml
Příprava
-
Maso a příloha
- Kuřecí maso nakrájejte na plátky, potřete česnekem a okořeňte 1 lžičkou kořenící směsi Garam Masala.
- Řapíkatý celer a cuketu nakrájejte na velké kousky.
- Na rozpálený olej vložte kuře, nakrájenou cibuli a česnek, restujte s přidáním celeru a cukety. Nakonec přidejte zbývající koření, přičemž dávejte pozor, aby se nepřipálilo.
- K orestovaným složkám přidejte krájená rajčata a vpřípadě potřeby podlijte vodou. Vodu povařte se šafránovou pastou, solí a olejem.
- Odstavte z ohně a vsypte kuskus. Nechte nabobtnat přikryté poklicí.
- Rozmíchejte a podávejte s kuřetem.