Kuřecí křídla glazurovaná v asijské omáčce BBQ
Nejlepšího výsledku obalení křídel docílíte, když budete tuto činnost provádět ve velké fóliovém sáčku.

Suroviny
Kuřecí křídla
-
Kuřecí křídla 40 kus
-
Pšeničná mouka hladká 300 g
-
Kukuřičná mouka 100 g
-
Česnek mletý 30 g
-
Černý pepř, čerstvý mletý 2 g
-
Sůl 15 g
Glazura
-
Voda 150 ml
-
Cukr, hnědý 150 g
-
Rýžový ocet 20 g
-
Sezamový olej 20 ml
-
Strouhaný zázvor 30 g
-
Sambal oelek 30 g
-
Strouhaný česnek, stroužky 5 kus
-
Kukuřičný škrob 15 g
-
Pražená sezamová semena 15 g
Servírování
-
Chilli paprička 1 kus
-
Čerstvý koriandr
Příprava
-
Kuřecí křídla
- Křídla očistěte a odřízněte perutě.
- Pšeničnou a kukuřičnou mouku, česnek, pepř a sůl důkladně promíchejte. V takto vzniklé směsi obalte kuřecí křídla.
- Křídla smažte v hlubokém tuku, až budou mít zlatou barvu (cca 10-12 min.).
-
Glazura
- Všechny složky glazury přendejte do kastrůlku a chvíli povařte. Potom ji zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě, povařte a odstavte.
- Do glazury vložte křídla a promíchejte. Ohřívejte cca 1-2 minuty.
- Potom posypte sezamem
-
Servírování
Podávejte se snítkami koriandru a tence nakrájenou chilli papričkou.