Menu

Suroviny

+

Slaný nálev - bůček

Karamelizovaný pastinák

  • Pastinák (10 ks) 3000.0 g
  • Mořská sůl 20.0 g
  • Olej 50.0 ml

Karamelizované meruňky

  • Sušené meruňky 300.0 g
  • Bílé suché víno 150.0 ml
  • Med 60.0 g
  • Šalotka, nakrájená najemno 50.0 g
  • Bílý vinný ocet 20.0 ml
  • Cukr 40.0 g
  • Chilli 10.0 g
  • Lístky tymiánu 5.0 g

Uzená majonéza

  • Hellmann's Decorative majonéza 3l 350.0 g
  • Tekuté udírenské aroma
  • Drcený pepř (převařený ve vodě) 20.0 g
  • Sůl
  • Worcesterská omáčka 5.0 g

Pokud nemáte přístup k tekutému udírenskému aroma, přidejte do majonézy Hellmann’s BBQ omáčku.

...

Příprava

  1. Slaný nálev - bůček

    • Studenou vodu rozmíchejte se solí, vložte slaninu a odstavte do lednice na 24 hodin.
    • Potom vyjměte z nálevu, opláchněte a osušte.
    • Posypte kořenicí směsí, vložte do plastového sáčku a zavakuujte, vložte do sous vide vany o teplotě 80 °C na 5 hodin. Po vyjmutí zatižte něčím těžým a nechte vystydnout.
  2. Karamelizovaný pastinák

    • Pastinák vydrhněte a osušte, potřete olejem, posypte solí a zabalte do alobalu. Pečte do měkka při teplotě 180 °C.
  3. Karamelizované meruňky

    • Meruňky nakrájejte na proužky.
    • Víno a med vložte do kastrolu, přidejte šalotku a krátce redukujte, přidejte meruňky a znovu redukujte, přidejte zbývající složky a krátce povařte.
  4. Uzená majonéza

    • Všechny suroviny na majonézu promíchejte a dochuťte.
  5. Servírování

    • Bůček nakrájejte na plátky o tloušťce 2–3 centimetry, ogrilujte ze všech stran. Pastinák vyjměte z alobalu a rozkrojte podélně, polovinu na porci. Všechny složky rozložte na talíři nebo servírovacím podkladu.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu