Maďarská rybí polévka

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Ryby - směs (kapr, sumec, štika, candát, pstruh...) 3000 g
-
Čerstvá zelená paprika 300 g
-
Rajčata 300 g
-
Červená cibule 200 g
-
Vepřové sádlo 50 g
-
Česnek 5 stroužky
-
Čerstvá majoránka - větvička 1 ks
-
Kmín 5 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 80 g
-
Sůl
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg
-
Mléko (na pěnu) 200 ml
-
Cherry rajče
-
Zelená mini chilli paprička
Příprava
-
P ř í p r ava:
Ryby důkladně očistíme, zbavíme velkých kostí a nakrájíme na větší kusy nebo filety. Z hlav, kostí a ploutví připravíme vývar, který zesílíme rybím fondem. Na sádle krátce orestujeme nakrájenou červenou cibuli, česnek, kmín, přidáme mletou papriku, majoránku a ihned zalijeme rybím vývarem i s kostmi. Vše povaříme, poté rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Do hrnce položíme pokrájenou zelenou papriku, navrch položíme připravené kusy ryb, kolečka oloupaných rajčat, zalijeme polévkovým základem a povaříme na mírném ohni podle potřeby 10–15 minut tak, aby se rybí maso nerozpadlo. Z mléka a rybího fondu si vyšleháme ochucenou mléčnou pěnu. Do talíře na pokrájenou papriku vložíme porci rybího masa, zalijeme červeným rybím vývarem a doplníme o vyšlehanou pěnu. Můžeme dekorovat bylinkami, zeleninou, pro ostřejší verzi i chilli papričkou.