+

P ř í p r ava:

  1. P ř í p r ava:

    Ryby důkladně očistíme, zbavíme velkých kostí a nakrájíme na větší kusy nebo filety. Z hlav, kostí a ploutví připravíme vývar, který zesílíme rybím fondem. Na sádle krátce orestujeme nakrájenou červenou cibuli, česnek, kmín, přidáme mletou papriku, majoránku a ihned zalijeme rybím vývarem i s kostmi. Vše povaříme, poté rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Do hrnce položíme pokrájenou zelenou papriku, navrch položíme připravené kusy ryb, kolečka oloupaných rajčat, zalijeme polévkovým základem a povaříme na mírném ohni podle potřeby 10–15 minut tak, aby se rybí maso nerozpadlo. Z mléka a rybího fondu si vyšleháme ochucenou mléčnou pěnu. Do talíře na pokrájenou papriku vložíme porci rybího masa, zalijeme červeným rybím vývarem a doplníme o vyšlehanou pěnu. Můžeme dekorovat bylinkami, zeleninou, pro ostřejší verzi i chilli papričkou.