Masové kuličky v červeném kari s lilkem
Můžete zkusit i vegetariánskou variantu, stačí místo masových kuliček připravit zeleninové.

Suroviny
Masové kuličky
-
Hovězí, mleté 2.5 kg
-
Strouhaný zázvor 20 g
-
Vejce 5 kus
-
Olej, rostlinný 60 ml
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
-
Sůl
Omáčka
-
Olej, rostlinný 60 ml
-
Lilek, čerstvý 600 g
-
Voda, vlažná 1 l
-
Šťáva z limetky 20 ml
-
Cukr, hnědý 35 g
-
Jarní cibulka 100 g
-
Chilli papričky
-
Sůl
Příprava
-
Masové kuličky
- Mleté maso promíchejte s příslušnými surovinami, dochuťte solí a vytvořte kuličky.
- Kuličky zprudka osmažte na oleji nebo ve fritéze.
-
Omáčka
- Orestujte kari pastu na rozehřátém oleji, zalijte vodou, přidejte kokosový krém, lilek a masové kuličky. Chvilku povařte.
- Po chvíli vaření přidejte cukr, limetkovou šťávu a dosolte podle chuti.
- Nakonec posypte nasekanou jarní cibulkou a nakrájenou chilli papričkou.
-
Servírování
- Podávejte s jasmínovou rýží.