Medové kuřecí paličky s pečeným bramborem, zeleninou a sýrovým dipem.
Na kuřecí maso se hodí různé druhy marinád. Vyzkoušejte pro děti sladší varinatu s medem, vinným octem a asijskou omáčkou Sambal Manis.

Suroviny
Salát a dip
-
Brambory 1 kg
-
Celer řapíkatý 500 g
-
Mrkev, čerstvá 500 g
-
Bílá ředkev 300 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 5 ml
-
Mléko 100 ml
Příprava
-
Maso
- V misce smíchejte vinný ocet, med a Knorr Sambal Manis, můžete lehce povolit vodou. 2/3 marinády promíchejte s paličkama, postříkejte tukem Rama Combi Profi a pečte při 175°C cca. 30 min, pak otočte a dopékejte na 185 °C cca 15 min, dle velkosti paliček.
- Zbylou 1/3 marinády si nechejte na potírání během pečení a obrácení nebo na oglazování po upečení.
-
Salát a dip
- Modrý sýr nakrájejte na kousky a v mixéru rozmixujte společně s Hellmann´s majonézou, přidáte zakysaný krém a případně si upravíte konzistenci mlékem.
- Zeleninu nakrájejte na hranolky, které se při konzumaci namáčejí do studené dipové omáčky.
-
Podávání
- Podáváme s čerstvou zeleninou, dipem a na sucho pečenými bramborami ve slupce.