Melounovo – jahodová polévka

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Meloun vodní 1000 g
-
Jahody 1000 g
-
Chléb celozrnný 20 g
-
Česnek 5 g
-
Tymian 2 snítek
-
Olivový olej 80 ml
-
Šťáva z červené řepy 200 ml
-
Salatová okurka, loupaná, bez semen 200 g
-
Červený vinný ocet 15 g
-
Tabasco
-
Olivový olej podle potřeby
-
Jedlé květy
-
Vykrojený červený meloun
-
Chlebový krutón
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
Příprava
-
P ř í p r ava:
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme stroužek česneku, přidáme na kostky nakrájený chléb a přidáme tymián. Orestujeme do zlatohnědé barvy. Přendáme do misky a odstraníme česnek a tymián. Ke chlebu přidáme očištěné jahody, nakrájený meloun, salátové okurky nakrájené na kousky, olivový olej, tabasco, šťávu z červené řepy a zeleninový fond. Přikryjeme fólií a necháme marinovat při pokojové teplotě 3–6 hodin. Poté rozmixujeme do hladka. Pokud je potřeba, dochutíme červeným octem a solí. Vychlazenou polévku na talíři dozdobíme.