+

Příprava

  • Hovězí maso zadní 1500.0 g
  • Voda 2500.0 ml
  • Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l 30.0 g
  • Znojemské kyselé okurky b. n. 300.0 g
  • Knorr Bílá omáčka 0,95 kg 120.0 g
  • Vývar od vaření masa 1000.0 ml
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300.0 ml
  • Ocet 20.0 ml
  • Cukr 30.0 g
  • Máslo 100.0 g
  • Lák od okurek podle potřeby
  1. Příprava

    Hovězí maso vložíme do vroucí vody s přidáním hovězího fondu a pomalým varem uvaříme doměkka. Ze směsi na bílou omáčku a vývaru od masa připravíme omáčku velouté, přidáme rostlinný krem, na másle orestované pokrájené kyselé okurky, převařený ocet, cukr a dochutíme podle potřeby lákem z okurek.Omáčku necháme chvíli probublávat a pak podáváme s masem nakrájeným na plátky (můžeme zaměnit i za vařená vejce) a jako příloha se hodí knedlíky nebo vařené brambory.