Oharková máčka s hovězím

Suroviny
Příprava
-
Hovězí maso zadní 1500 g
-
Voda 2500 ml
-
Znojemské kyselé okurky b. n. 300 g
-
Vývar od vaření masa 1000 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300 ml
-
Ocet 20 ml
-
Cukr 30 g
-
Máslo 100 g
-
Lák od okurek podle potřeby
Příprava
-
Příprava
Hovězí maso vložíme do vroucí vody s přidáním hovězího fondu a pomalým varem uvaříme doměkka. Ze směsi na bílou omáčku a vývaru od masa připravíme omáčku velouté, přidáme rostlinný krem, na másle orestované pokrájené kyselé okurky, převařený ocet, cukr a dochutíme podle potřeby lákem z okurek. Omáčku necháme chvíli probublávat a pak podáváme s masem nakrájeným na plátky (můžeme zaměnit i za vařená vejce) a jako příloha se hodí knedlíky nebo vařené brambory.