Oravské bramborové halušky s čerstvými špenátovými listy a sýrovou omáčkou
Halušky jsou slovenské bramborové noky – národní jídlo, které je nenáročné jak na suroviny, tak na čas.

Suroviny
Oravské bramborové halušky s čerstvými špenátovými listy a sýrovou omáčkou
−
+
€6.63
Halušky
Knorr Bramborové halušky 6 kg
/kg
1.0 kg
0%
Horká voda
/l
1.2 l
0%
Omáčka
Listový špenát
/kg
1.0 kg
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
80.0 ml
0%
Knorr Jemná sýrová omáčka 1,2 kg
/g
140.0 g
0%

Salát
Voda
/ml
850.0 ml
0%
Rajčata
/g
1000.0 g
0%
Olej, řepkový
/ml
30.0 ml
0%
Cukr
/g
50.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
80.0 g
0%
Jablečný ocet
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
/g
1.0 g
0%
/
Halušky
-
Knorr Bramborové halušky 6 kg 1.0 kg
-
Horká voda 1.2 l
Omáčka
-
Listový špenát 1.0 kg
-
Cibule 100.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80.0 ml
Salát
-
Voda 850.0 ml
-
Rajčata 1000.0 g
-
Olej, řepkový 30.0 ml
-
Cukr 50.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Cibule, jarní 80.0 g
-
Jablečný ocet 50.0 ml
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 1.0 g
Příprava
-
Halušky
- Směs důkladně smícháme se studenou vodou a necháme 5 minut odstát.
- Těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Až halušky vystoupají na povrch, tak vodu slijeme.
-
Omáčka
- Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme špenátové listy a necháme je zavadnout.
- Zvlášť připravíme sýrovou omáčku - směs vmícháme do horké vody a necháme 2 minuty povařit.
- Omáčku poté smícháme s haluškami a špenátem (nebo přelijeme přes směs halušek se špenátem).
-
Salát
Opláchnutá rajčata nakrájíme na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou jarní cibulkou a pokapeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a oleje, dochucenou solí a pepřem.