Menu

Suroviny

+

Maso

  • Kýta z divočáka 2.4 kg
  • Sůl 36.0 g
  • Černý pepř, tlučený 5.0 g
  • Kuličky jalovce 8.0 kus
  • Česnek stroužky 4.0 kus
  • Jablečný ocet 70.0 ml

Masová omáčka s gorgonzolou

Pečené brambory


Metoda konfitováni je obzvláště doporučovaná na divočinu, protože toto maso neobsahuje mnoho tuku a rychle vysychá v průběhu tradičního pečení.

...

Příprava

  1. Maso

    • Kýtu okořeňte solí a pepřem. Z rozdrceného jalovce a česneku připravte pastu s přidáním octa, potřete jí maso a odstavte do lednice minimálně na 12 hodin.
    • Marinované maso konfitujte v libovolném tuku o teplotě 87⁰C do měkka.
    • Před podáváním ji prohřejte v konvektomatu vyhřátém na 200⁰C.
  2. Masová omáčka s gorgonzolou

    • Omáčku Demi Glace rozmíchejte v horké vodě, přidejte plody jalovce a vařte do odpaření poloviny tekutiny.
    • Gorgonzolu podrťte, přidejte do omáčky a promíchejte, povařte a odstavte.
    • Nakonec přidejte nakrájené studené máslo a míchejte, až se rozpustí. Ochuťte trochou pepře.
  3. Pečené brambory

    • Brambory pečlivě omyjte a vařte do ¾ měkkosti.
    • Větší brambory překrojte na poloviny, cibuli rozkrájejte na čtvrtky.
    • Brambory promíchejte s ostatními složkami a zapékejte v konvektomatu v teplotě 230⁰C několik minut.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu