Pečená cibule s pufovanou quinoou a kakaovým crumble
Takto můžete podávat i pečenou cibuli v soli nebo glazovanou šalotku ve víně s balsamikem.

Suroviny
Pečená cibule
-
Cibule žlutá 30 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 g
-
Sherry ocet
Cibulové pyré
-
Cibule, bílá čerstvá 560 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300 g
-
Sůl
Pufovaná quinoa
-
Pufovaná quinoa 250 g
Podávání
-
Kakaové crumble 150 g
-
Výhonky ze zeleného hrášku 40 kus
Příprava
-
Pečená cibule
- Cibuli po jednom kuse zabalte do alobalu a pečte na 190 °C cca 20 – 30 minut, podle velikosti. Upečenou cibuli vyndejte z alobalu a nechte vychladnout.
- Poté ji na pánvi na tuku opečte do zlatohnědé barvy. Po opečení jí zastříkněte octem.
-
Cibulové pyré
- Bílou cibuli nakrájejte a v thermomixu společně s rostliným krémem uvařte a rozmixujte do hladka.
- Zahustěte bramborovou kaší a společně znova promixujte. Podle chuti dosolte.
-
Pufovaná quinoa
- Quinou uvařte v osolené vodě cca 17 – 25 min. Paksceďte a rozprostřeme na plechy.
- Proschlá semínka smažíte v hodně rozpáleném oleji (200 °C) a nechte napufovat (cca 3 vteřiny). Nechte oschnout na papíře.
-
Podávání
- Pečenou cibuli podávejte s pyré z bílé cibule, doplňte o kakaový crumble, pufovanou quinoou a dozdobte výhonky ze zeleného hrášku.