Pečená treska s bramborami a rajčatovým vinaigrettem s citrusy

Suroviny
Treska
-
Treska 1500 g
-
Česnek stroužky 2 kus
-
Snítky čerstvého tymiánu 10 ks
-
Mořská sůl
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
Brambory
-
Voda 500 ml
-
Cibule 200 g
-
Pórek 200 g
-
Máslo 50 g
-
Suché bílé víno 200 ml
-
Brambory 1000 g
Vinaigrette
-
Olivový olej 200 ml
-
Nakrájená rajčata, oloupaná 200 g
-
Čerstvá pažitka 20 g
-
Česnek stroužky 1 kus
Příprava
-
Treska
Naporcujte tresku na 20 stejně velkých kousků, ochuťte mořskou solí a opečte na Rama Culinessespolečně se snítkou tymiánu a drceným česnekem. -
Brambory
Do vody nalijte Essencirybí bujón a vařte. Nakrájejte cibuli a pórek na půlměsíčky, jemně opečte na másle a podlívejte vínem. Přidejte nakrájené brambory na plátky a zalijte rybím fondem. Přemístěte vše na pečící plech, přikryjte a vložte do konvektomatu. Pečte pod zakrytím do změknutí. Ochuťte Umamiesencí. -
Vinaigrette
Přilejte trochu citrusové esence k olivovému oleji, pažitce, jemně nasekanému česneku a rajčatům. Vše jemně promíchejte. -
Podávání
Pečené brambory přemístěte na talíř a přelijte vzniklou šťávou. Navrch položte tresku a přelijte připraveným vinaigrettems citrusem.