Pečená vepřová plec s frncouchatým knedlíkem a špenátem

Suroviny
Ingredience
-
Vepřová plec 1000 g
-
Sůl kamenná 10 g
-
Kmín Celý 1 g
-
Cibule žlutá 300 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100 g
-
Česnek 20 g
-
Špenát Listový 1500 g
-
Brambory Varný Typ B – Loupané 1200 g
Příprava
-
Ingredience
- Vepřovou plec vcelku rozdělíme po vlákně na díly o průměru cca 8 cm a zdrezírujeme potravinářským provázkem. Do GN nádoby vložíme nakrájenou cibuli a přidáme osolené a okmínované maso. Mírně podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme vkonvektomatu na 230°C 10 minut. Poté zmírníme teplotou na 170°C a upečeme do měkka. Před koncem pečení poklici sundáme a maso dopékáme do zlatavé barvy. Upečené maso vyjmeme, výpek scibulí nalijeme do pánve, vyrestujeme, přidáme vodu, vepřovou šťávu a provaříme.
- Špenát: Přebereme, otrháme, důkladně omyjeme studenou vodou. Vhrnci na tuku orestujeme česnek a cibuli. Přidáme odkapaný špenát a zlehka ho orestujeme.
- Knedlík: Oloupané syrové brambory nakrájíme na nudličky a spojíme sbramborovým těstem. Dobře prohněteme, čímž vytvoříme kompaktní těsto a pomocí lžic tvarujeme noky, které vaříme vmírně vroucí vodě nebo vpáře 10-15 minut.