1. Klobása

    • Porci bílé klobásy natočíme do tvaru šneku a propíchneme z boku špejlí do kříže, aby nám klobása pěkně držela tvar při pečení (vyčnívající konce špejlí odlomíme).
    • Každou porcí položíme oběma stranami do hladké mouky a opečeme do zlatova na tuku.
  2. Bramborová kaše

    • Odměřené množství vody zahřejeme na 80 °C, přidáme do vody máslo a stáhneme z tepla. Směs pro bramborovou kaši rychle vmícháme najednou do vody tak, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme kaši 2 minuty odstát a potom kaši zvolna metlou promícháme do konzistence kaše.
    • Na konec přidáme na zjemnění rostlinný krém.
  3. Cibule

    • Z cukru si připravíme karamel, který zalijeme vinným octem a ochutíme bylinkami a přidáme celé stroužky česneku. Zredukujeme na 1/3 a ještě horkou redukci nalijeme na oloupanou cibuli v sous vide sáčcích, které zavákuujeme. Vaříme při 85 °C 1–2 hodiny podle velikosti cibule. Poté vyndanou cibuli přepůlíme, ogrilujeme a rozebereme na vrstvy.

  4. Dekorace

    • Lístky petřželkyvysmažíme v rozpáleném oleji a dáme na kuchyňský papír osušit. Místopetželky můžeme použít lístkylibečku nebo řapíkatého celeru.
  5. Podávání

    • Na talíř nandáme bramborovou kaši, narovnáme povařené půlky červené cibule a položíme zlatavé šneky bílé klobásy.
    • Vše dozdobíme osmaženými lístky bylinek.
+

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet