1. Příprava

    • Brambory omyjeme a celé ve slupce je uvaříme. Ještě vlažné rozřízneme a lžící vydlabeme. Vydlabané zbytky brambor dáme stranou a pokrájíme na drobné kousky, které použijeme do směsi. Připravené vydlabané půlky položíme na GN plech.
    • Na tuku Rama Culinesse orestujeme pokrájenou cibuli a houby. Vodu přivedeme k varu, přidáme žampionovo-hříbkovou omáčku a 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout a poté smícháme s připravenými houbami a pokrájenými bramborami a ochutíme Primerbou Provensálské bylinky. Podle chuti dosolíme nebo opepříme.
    • Půlky brambor naplníme směsí z houbové omáčky a orestovaných hub a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do předem předehřátého konvektomatu na 180 °C. Dle velikosti brambor pečeme 5-10 minut. Na poslední 2-3 minuty můžeme nastavit troubu na zapékání horním grilem nebo zvýšit teplotu.
+