Pečené brambory lovecký styl s houbami
Aby byly brambory ještě chutnější, namočte je před tepelnou úpravou do roztoku z 1 dílu hrubé mořské soli a 8 dílů vody po dobu 2-7 hodin.

Suroviny
Příprava
-
Brambory (velké) 10 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 g
-
Cibule 120 g
-
Houby (mix) 600 g
-
Voda 700 ml
-
Sýr (strouhaný) 120 g
Příprava
-
Příprava
- Brambory omyjeme a celé ve slupce je uvaříme. Ještě vlažné rozřízneme a lžící vydlabeme. Vydlabané zbytky brambor dáme stranou a pokrájíme na drobné kousky, které použijeme do směsi. Připravené vydlabané půlky položíme na GN plech.
- Na tuku Rama Culinesse orestujeme pokrájenou cibuli a houby. Vodu přivedeme k varu, přidáme žampionovo-hříbkovou omáčku a 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout a poté smícháme s připravenými houbami a pokrájenými bramborami a ochutíme Primerbou Provensálské bylinky. Podle chuti dosolíme nebo opepříme.
- Půlky brambor naplníme směsí z houbové omáčky a orestovaných hub a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do předem předehřátého konvektomatu na 180 °C. Dle velikosti brambor pečeme 5-10 minut. Na poslední 2-3 minuty můžeme nastavit troubu na zapékání horním grilem nebo zvýšit teplotu.