Pečené brambory severský styl s uzeným lososem
Aby byly brambory ještě chutnější, namočte je před tepelnou úpravou do roztoku z 1 dílu hrubé mořské soli a 8 dílů vody po dobu 2-7 hodin.

Suroviny
Příprava
-
Brambory (velké) 10 kus
-
Cibule červená 100 g
-
Kapary 30 g
-
Uzený losos 300 g
-
Kopr, čerstvý 20 g
-
Kapary medvědí 10 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200 ml
Příprava
-
Příprava
- Brambory omyjeme a celé ve slupce je uvaříme. Ještě vlažné rozřízneme a lžící vydlabeme. Vydlabané zbytky brambor dáme stranou a pokrájíme na drobné kousky, které použijeme do směsi. Připravené vydlabané půlky položíme na GN plech.
- Nakrájíme nadrobno červenou cibuli, malé kapary a lososa, smícháme s kousky brambor, ochutíme rybí essencí, dle chuti osolíme a opeříme a přimícháme 2/3 nasekaného kopru.
- Půlky brambor naplníme směsí. Vložíme do předem předehřátého konvektomatu na 180 °C. Dle velikosti brambor pečeme 5-10 minut. Na poslední 2-3 minuty můžeme nastavit troubu na zapékání horním grilem nebo zvýšit teplotu. Po zapečení dáme na každou půlku brambory zakysaný krém, půlku velké kapary a čerstvý kopr.