Pečené kančí žebírko s kapustou a zvěřinovým jus
Dokonalé zvěřinové hody se neobjednou bez kančího žebírka. Ideální příloha je bramborová kaše.

Suroviny
Maso
-
Kančí hřbet s kostí 1.5 kg
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 5 g
-
Směs drcených pepřů 5 g
-
Olej 150 ml
-
Voda
Kapusta a zvěřinové jus
-
Knorr Professional Hovězí redukce 800 g 20 g
-
Kapusta 800 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100 ml
-
Šalotka 150 g
-
Anglická slanina 100 g
-
Sůl a pepř
-
Máslo na zjemnění
Příprava
-
Maso
- Kančí hřbet (v celku) ochutíme drceným pepřem a bylinkami a potřený olejem necháme alespoň 30 minut marinovat.
- Na středním ohni maso opečeme do zlatohněda a přendáme do trouby, kde při teplotě 150°C necháme dopéct do růžova (asi 20-25 minut), podléváme hovězím fondem, který si připravíme přidáním Knorr Essence Hovězího bujónu do vařící vody. Případně můžeme maso připravit pečením na nízkou teplotu.
- Po upečení necháme maso asi 10 minut odpočinout a poté krájíme jednotlivé porce.
-
Kapusta a zvěřinové jus
- Šťávu z masa doplníme o hovězí redukci, dobře rozmícháme a provaříme asi 5 minut.
- Pokrájenou šalotku zesklovatíme spolu s nudličkami slaniny na Rama Culinesse Profi , přidáme na proužky pokrájenou (chiffonade) čerstvou kapustu, česnek a zalijeme drůbežím fondem, který si připravíme přidáním Knorr Essence do vařící vody.
- Zeleninu krátce podusíme s ostatními ingrediencemi a jakmile je měkká, přidáme máslo na zjemnění, případně dochutíme solí a pepřem.
-
Podávání
- Při servírování položíme doprostřed talíře porci podušené kapusty, na ni vložíme růžový řez z kančího hřbetu se začištenou kostí a dokola lehce dolijeme zvěřinovou šťávu.
- Jako vhodnou přílohu doporučujeme Knorr Bramborovou kaši.