Pečené kuřecí paličky (finger food)
Místo jednoporcových kuřecích paliček můžete použít celá kuřecí stehna nebo jiná masa v celku, pokud chcete připravit velké hlavní jídlo.

Suroviny
Marináda
-
Česnek, nasekaný 20 g
-
Zázvor (nasekaný) 15 g
-
Červená chilli pasta 25 g
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 3 g
-
Vinný ocet 15 g
-
Cukr 6 g
-
Sůl 15 g
Paličky
-
Kuřecí paličky 10 kus
Omáčka
-
Javorový sirup 15 g
Příprava
-
Marináda
- Smíchejte suroviny na marinádu. V případě potřeby můžeme vynechat chilli pastu.
-
Paličky
- Kuřecí paličky pod kloubkem kolem dokola nařízněte a kůži s masem stlačte dolů do tvaru kuličky. Kost očistěte.
- Paličky potřete marinádou a nechte minimálně ½ hodiny marinovat. Poté je přendejte na gril a pečte při teplotě asi 160 °C doměka.
-
Omáčka
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku.
-
Servírování
- Podávejte tak, že konce kuřecích paliček obalíte kouskem alobalu (pro lepší uchopení rukou), a naaranžujte na podkladovou mísu, kterou ozdobně pokapete omáčkou.