Pečená vinná klobása s jemnou bramborovou kaší a červenou cibulí
Vinnou klobásu má někdo rád smaženou v trojobalu, jiný ji zase peče v troubě, pánvičce a v létě ji často grilujeme. Vinná klobása patří i na sváteční tabuli.

Suroviny
Pečená vinná klobása s jemnou bramborovou kaší a červenou cibulí
−
+
€51.61
Klobása
Vinná klobása
/kg
2.0 kg
0%
Hladká mouka
/g
200.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
150.0 ml
0%
Bramborová kaše
Voda
/l
1.8 l
0%
Máslo
/g
120.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
200.0 ml
0%
Cibule
Cibule červená
/kg
1.0 kg
0%
Vinný ocet, červený
/ml
500.0 ml
0%
Cukr
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Rozmarýn 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Česnek čerstvý
/g
30.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Dekorace
Hladkoliská petrželka
/g
25.0 g
0%
/
Klobása
-
Vinná klobása 2.0 kg
-
Hladká mouka 200.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 150.0 ml
Bramborová kaše
-
Voda 1.8 l
-
Máslo 120.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200.0 ml
Cibule
-
Cibule červená 1.0 kg
-
Vinný ocet, červený 500.0 ml
-
Cukr 200.0 g
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 15.0 g
-
Česnek čerstvý 30.0 g
-
Sůl 5.0 g
Dekorace
-
Hladkoliská petrželka 25.0 g
Příprava
-
Klobása
- Porci bílé klobásy natočíme do tvaru šneku a propíchneme z boku špejlí do kříže, aby nám klobása pěkně držela tvar při pečení (vyčnívající konce špejlí odlomíme).
- Každou porcí položíme oběma stranami do hladké mouky a opečeme do zlatova na tuku.
-
Bramborová kaše
- Odměřené množství vody zahřejeme na 80 °C, přidáme do vody máslo a stáhneme z tepla. Směs pro bramborovou kaši rychle vmícháme najednou do vody tak, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme kaši 2 minuty odstát a potom kaši zvolna metlou promícháme do konzistence kaše.
- Na konec přidáme na zjemnění rostlinný krém.
-
Cibule
- Z cukru si připravíme karamel, který zalijeme vinným octem a ochutíme bylinkami a přidáme celé stroužky česneku. Zredukujeme na 1/3 a ještě horkou redukci nalijeme na oloupanou cibuli v sous vide sáčcích, které zavákuujeme. Vaříme při 85 °C 1–2 hodiny podle velikosti cibule. Poté vyndanou cibuli přepůlíme, ogrilujeme a rozebereme na vrstvy.
-
Dekorace
- Lístky petřželkyvysmažíme v rozpáleném oleji a dáme na kuchyňský papír osušit. Místopetželky můžeme použít lístkylibečku nebo řapíkatého celeru.
-
Podávání
- Na talíř nandáme bramborovou kaši, narovnáme povařené půlky červené cibule a položíme zlatavé šneky bílé klobásy.
- Vše dozdobíme osmaženými lístky bylinek.