Pečené kuřecí stehno se sicilskou caponatou a tymiánovou rýží
Caponata je sicilský pokrm, který je hodně podobný našemu leču. Do klasického receptu jsme navíc přidali fazole, díky kterým pokrm obsahuje požadované množství vlákniny.

Suroviny
Pečené kuřecí stehno se sicilskou caponatou a tymiánovou rýží
−
+
€44.64
Kuřecí stehna
Kuřecí stehna kalibrovaná ks 240 g
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
40.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
40.0 g
0%
Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg
/g
40.0 g
0%
Sicilská caponata
Cuketa čerstvá
/g
100.0 g
0%
Cibule žlutá
/g
100.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
50.0 g
0%
Černé olivy bez pecky
/g
60.0 g
0%
Paprika žlutá
/g
100.0 g
0%
Knorr Ratatouille 2,5 kg
/g
200.0 g
0%

Olej, olivový
/g
80.0 g
0%
Fazole bílé velké, vařené
/g
300.0 g
0%
Tymiánová rýže
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
20.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
30.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
/
Kuřecí stehna
-
Kuřecí stehna kalibrovaná ks 240 g 2.0 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 g
-
Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg 40.0 g
Sicilská caponata
-
Cuketa čerstvá 100.0 g
-
Cibule žlutá 100.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 50.0 g
-
Černé olivy bez pecky 60.0 g
-
Paprika žlutá 100.0 g
-
Olej, olivový 80.0 g
-
Fazole bílé velké, vařené 300.0 g
Tymiánová rýže
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 20.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 g
-
Sůl 5.0 g
Příprava
-
Kuřecí stehna
- Kuřecí stehna promícháme s kuřecí essencí, vložíme na GN plechy potřené tukem Rama Culinesse Profi a upečeme v konvektomatu do zlatova. Výpek zahustíme směsí na drůbeží šťávu.
-
Sicilská caponata
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na hrubší kostky a opečeme prudce na olivovém oleji. Přidáme překrojené olivy, ve slané vodě vařené bílé fazole a dokončíme přidáním zeleninové směsi Ratatouille.
-
Tymiánová rýže
- Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl, tymián a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
- Hotovou rýži vidličkou promícháme.
-
Servírování
- Pečené kuřecí stehno položíme na talíř spolu s teplou zeleninou a ochucenou rýží.