+

Omáčka

  • Máslo 50 g
  • Cibule šalotka 100 g
  • Česnek stroužky 3 kus
  • Baby špenát 400 g
  • Muškátový oříšek
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 1.5 l
  • Sýr ricotta 500 g

Podávání

  • Parmezán 100 g
  • Piniové oříšky 40 g
  1. Omáčka

    • Šalotku nakrájejte na nudličky a nechte zesklovatět na másle spolu s nasekaným česnekem.
    • Přidejte propláchnutý špenát a restujte, až zmenší svůj objem.
    • Dále zalijte Ramou Cremefi ne Profi 15%, uveďte do varu a sejměte z ohně.
    • Po chvíli přidejte ricottu a míchejte, až se sýr rozpustí, dochuťte dle chuti.
  2. Těstoviny

    • Těstoviny uvařte ve slabě osolené vodě a odceďte, neproplachujte je ve studené vodě.
  3. Podávání

    • Do omáčky přidejte těstoviny a promíchejte.
    • Podávejte v hlubokých talířích, posypané strouhaným parmezánem a opraženým piniovými oříšky.