Menu

Suroviny

+

Piškot

  • Cukr moučka 150.0 g
  • Žloutky 60.0 g
  • Pomerančová šťáva 40.0 ml
  • Pomerančová kůra 3.0 g
  • Pšeničná mouka hladká 170.0 g
  • Prášek do pečiva 10.0 g
  • Olivový olej 240.0 ml
  • Vaječný bílek 150.0 g
  • Sůl 4.0 g

Želé

  • Pomerančová šťáva 500.0 ml
  • Citrónová šťáva 150.0 ml
  • xanthan 3.0 g
  • Cukr 40.0 g

Vanilková zmrzlina

  • Vanilkový lusk 1.0 kus
  • Žloutky 5.0 kus
  • Cukr 90.0 g
  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 250.0 ml
  • Mléko 2.0 l

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

...

Příprava

  1. Piškot

    • Žloutky utřete s cukrem moučkou (do běla), smíchejte s pomerančovou kůrou a šťávou, přidávejte postupně dvakrát prosátou mouku s práškem do pečiva střídavě solivovým olejem.
    • Bílky ušlehejte do sněhu a jemně je vmíchejte do předem připravené hmoty.
    • Na plech položte papír na pečení, přendejte hmotu a pečte v teplotě 160 °C po dobu 45 minut.
    • Po upečení vyndejte z formy, aby se těsto zbavilo páry. Chladné těsto nakrájejte na proužky.
  2. Želé

    • Cukr krystal smíchejte s Xanthanem.
    • Šťávu z pomeranče a citrónu přelejte do stolního mixéru, postupně mixujte spřidáváním cukru s Xanthanem. Vzniklé želé přelijte do plastové láhve a nechte vychladnout.
  3. Vanilková zmrzlina

    • Žloutky smíchejte s cukrem a vanilkou a třete, až získáte konzistenci hustého krému.
    • Mléko smíchejte s Ramou Cremefi ne 15 %, zahřejte do teploty 60 °C a přelijte do vaječného krému. Promíchejte a znovu přelijte do hrnce. Zahřejte na teplotu 90 °C. Vzniklou hmotu ochlaďte a zmrazte ve výrobníku zmrzliny.
  4. Podávání

    • Na talíře položte porce pomerančového želé, piškot a vanilkovou zmrzlinu. Dezert podávejte se zmrazenými kousky citrónových nebo grapefruitových plátků a s pistáciemi.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu