+

Piccata

  • Krůtí prsa, maso 1200 g
  • Sůl, bílý pepř
  • Vejce 3 kus
  • Sýr, Parmesan strouhaný 100 g
  • Hladká mouka (na obalení masa) 30 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 150 g

Omáčka

  1. Piccata

    • Maso nakrájejte na 30 kousků, jemně naklepejte a utvořte malé medailonky, dochuťte.
    • Vejce rozšlehejte, přidejte strouhaný parmezán, ochuťte solí a pepřem a rozmíchejte na stejnorodou směs, medailonky obalte v mouce, dále ve vejci s parmazánem.
    • Ihned pokládejte na poměrně velké množství rozehřátého tuku.
    • Po zrůžovění dolní strany obraťte na druhou stranu.
  2. Omáčka

    • Cibuli a chilli nakrájejte na velmi drobné kostičky a nechte na tuku zesklovatět, přidejte nakrájený česnek a opět zesklovaťte.
    • Vlijte víno a chvíli redukujte, dále přilejte vodu, přidejte omáčku na špagety Napoli, rozmíchejte a uveďte do varu.
    • Pak přidejte Tomato Pronto a vařte na mírném ohni.
    • Když začne omáčka nabírat správnou hustotu, přidejte pokrájené kapary a bazalkovou Primerbu.
    • Omáčku dochuťte dle chuti.
    • Osmažené maso podávejte nepřelité na omáčce.