Piccata z krůty na klasické rajčatové omáčce s bazalkou
Na jaře můžeme podávat variantu s blašírovaným chřestem.

Suroviny
Piccata
-
Krůtí prsa, maso 1200 g
-
Sůl, bílý pepř
-
Vejce 3 kus
-
Sýr, Parmesan strouhaný 100 g
-
Hladká mouka (na obalení masa) 30 g
Omáčka
-
Olej 30 ml
-
Cibule 100 g
-
Česnek stroužky 2 kus
-
Chilli paprička, sušená 10 g
-
Voda 300 ml
-
Bílé suché víno 100 ml
-
Kapary 50 g
-
Sůl, černý pepř
Příprava
-
Piccata
- Maso nakrájejte na 30 kousků, jemně naklepejte a utvořte malé medailonky, dochuťte.
- Vejce rozšlehejte, přidejte strouhaný parmezán, ochuťte solí a pepřem a rozmíchejte na stejnorodou směs, medailonky obalte v mouce, dále ve vejci s parmazánem.
- Ihned pokládejte na poměrně velké množství rozehřátého tuku.
- Po zrůžovění dolní strany obraťte na druhou stranu.
-
Omáčka
- Cibuli a chilli nakrájejte na velmi drobné kostičky a nechte na tuku zesklovatět, přidejte nakrájený česnek a opět zesklovaťte.
- Vlijte víno a chvíli redukujte, dále přilejte vodu, přidejte omáčku na špagety Napoli, rozmíchejte a uveďte do varu.
- Pak přidejte Tomato Pronto a vařte na mírném ohni.
- Když začne omáčka nabírat správnou hustotu, přidejte pokrájené kapary a bazalkovou Primerbu.
- Omáčku dochuťte dle chuti.
- Osmažené maso podávejte nepřelité na omáčce.