Polévka Kulajda
Typicky česká polévka s houbami a koprem. Jsme národ houbařů, a na kterou jinou polévku než na kulajdu se v létě hodí čerstvě nasbírané a v zimě usušené houby.

Suroviny
Polévka
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 70 ml
-
Pšeničná mouka hladká 70 g
-
Voda 25 l
-
Houby, sušené 50 g
-
Ocet 70 ml
-
Sůl 5 g
-
Bobkový list 1 g
-
Kmín 1 g
-
Vejce čerstvá 80 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 140 ml
-
Brambory 300 g
Příprava
-
Polévka
- Z Rama Culinesse Profi a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme připraveným vývarem, ve kterém jsme povařili předem ve vlažné vodě namočené houby.
- Přidáme bobkový list, kmín, sůl a prováříme asi 20 minut.
- Potom přidáme na kostky nakrájané uvařené brambory a po krátkém varu zalijeme rostlinným krémem a opět necháme přejít varem.
- Nakonec do polévky přidáme trochu octa, případně i trochu cukru a opatrně sázímecelá vejce tak, aby se „nerozběhla“, vaříme dokud bílky neztuhnou (nebo můžete zvlášť připravená zastřená vejce vkládat až do hotové polévky).
-
Podávání
- Před servírováním posypeme jemně nasekanými bylinkami podle vlastní chuti a výběru.
-
Tip
- Polévku můžeme podávat ve vydlabaném chlebu.