+

Vývar

Čočka

  • Čočka červená 250 g

Restovaná zelenina

Servírování

  • Sůl, pepř na ochucení
  1. Vývar

    • Hovězí oháňky ochutíme marinádou pro hovězí maso a pečeme hodinu při 150⁰C.
    • Opečené ocasy přeložíme do hrnce, zalijeme vodou s přídavkem hovězího vývaru a zbývajícího koření a vaříme doměkka.
    • Po uvaření a ochlazení oháňky obereme. Maso dáme na stranu a vývar scedíme. Je důležité, aby po scezení zůstaly asi 2 litry vývaru – bude-li ho příliš málo, doplňte ho vodou.
  2. Čočka

    • Do horkého vývaru přidáme čočku a vaříme do změknutí na nízkém plamenu, ke konci vaření přidáme maso z oháněk.
  3. Restovaná zelenina

    • Mrkev, celer a petržel pokropíme olejem a vložíme do trouby na 10 minut a pečeme při teplotě 160⁰C.
    • Pak přidáme cibuli a po chvíli ostatní ingredience smíchané se žlutou kari pastou. Všechno chvíli pečeme dozlatova.
  4. Servírování

    • Restovanou zeleninu přidáme do polévky.
    • Vše chvíli společně vaříme na mírném teple.
    • Polévku ochutíme dle potřeby.