Polévka z hovězích oháněk s čočkou a restovanou zeleninou
Oháňky uvaříme den předem, vychladíme v ledničce a přebytečný ztuhlý tuk, který vznikl během vaření, z vývaru odstraníme.

Suroviny
Vývar
-
Hovězí oháňka 1500 g
-
Voda na zalití
-
Garam Masala na ochucení
-
Nové koření, bobkový list, sůl na ochucení
Čočka
-
Čočka červená 250 g
Restovaná zelenina
-
Mrkev, nakrájená 150 g
-
Celer, nakrájený na kostky 100 g
-
Petržel, nakrájená 80 g
-
Olej 30 ml
-
Cibule, na kostičky 90 g
-
Cuketa, nakrájená 100 g
-
Pórek, nakrájený na kostky 50 g
Servírování
-
Sůl, pepř na ochucení
Příprava
-
Vývar
- Hovězí oháňky ochutíme marinádou pro hovězí maso a pečeme hodinu při 150⁰C.
- Opečené ocasy přeložíme do hrnce, zalijeme vodou s přídavkem hovězího vývaru a zbývajícího koření a vaříme doměkka.
- Po uvaření a ochlazení oháňky obereme. Maso dáme na stranu a vývar scedíme. Je důležité, aby po scezení zůstaly asi 2 litry vývaru – bude-li ho příliš málo, doplňte ho vodou.
-
Čočka
- Do horkého vývaru přidáme čočku a vaříme do změknutí na nízkém plamenu, ke konci vaření přidáme maso z oháněk.
-
Restovaná zelenina
- Mrkev, celer a petržel pokropíme olejem a vložíme do trouby na 10 minut a pečeme při teplotě 160⁰C.
- Pak přidáme cibuli a po chvíli ostatní ingredience smíchané se žlutou kari pastou. Všechno chvíli pečeme dozlatova.
-
Servírování
- Restovanou zeleninu přidáme do polévky.
- Vše chvíli společně vaříme na mírném teple.
- Polévku ochutíme dle potřeby.