Menu

Suroviny

+

Maso a zelenina

Krupicové noky

  • Krupice 300.0 g
  • Máslo 75.0 g
  • Vejce 3.0 kus
  • Sůl
  • Muškátový Oříšek

Neobvyklým moderním způsobem je v tomto klasickém jídle vyformování masa po částečné tepelné úpravě pro atraktivní a snadný způsob podávání.

...

Příprava

  1. Maso a zelenina

    • Na přepuštěném másle orestujeme očištěnou kořenovou zeleninu, přidáme koření v uzavřeném sáčku a kyselé houby.
    • Přidáme odblaněné králičí maso, které jsme osolili, společně opečeme a zalijeme krémem Rama Cremefi ne Profi na vaření.
    • Pečeme v konvektomatu na 90 °C po dobu 3–4 hodin doměkka.
    • Měkké maso ze základu vybereme a zbavíme kostí.
    • Na kuchyňskou fólii položíme plátky slaniny, na které rozložíme kousky obraného masa, vytvarujeme váleček, který pevně zabalíme do plátků pomocí fólie. Necháme vychladnout a ztuhnout.
    • Smetanu se zeleninou (+ výpek), která nám zůstala, rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme drůbežím vývarem připraveným z Knorr Essence Kuřecí bujón. Společně povaříme a dochutíme.
    • Růžičkovou kapustu spaříme a napůlenou opečeme na másle.
  2. Krupicové noky

    • Měkké máslo vymícháme se žloutkem, přidáme krupici, muškátový oříšek, sůl a napůl vyšlehaný bílek.
    • Směs zamícháme a tvarujeme noky, které uvaříme v osolené vodě.
  3. Podávání

    • Masový váleček opečeme a odkrojíme z něho 1, na kterou dáme vyšlehanou mléčnou pěnu.
    • Podáváme s omáčkou, růžičkovou kapustou a krupicovým nokem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu