Pomalu pečené hovězí žebro

Suroviny
Žebírka
-
Hovězí žebro 3000 g
-
Med 150 g
Omáčka
-
Máslo 10 g
Brambory
-
Brambory 1000 g
-
Uzená paprika 10 g
Příprava
-
Žebírka
Očistěte žebra, odstraňte blánu a naporcujte na porce. Ochuťte sladkou paprikou a marinádou na hovězí, potřete medem a kouřovou esencí. Umístěte do vakuových sáčků. Pečte 19 hodin vkonvektomatu nebo ve vodní lázni při 78 ⁰C. -
Omáčka
Smíchejte zbylou omáčku na žebra s KnorrDemiGlace a vodou, tak aby celkový objem dosáhl zhruba 0,5 l. Chvíli povařte. Jemně zahustěte tmavou jíškou a studeným máslem. V případě potřeby ještě zahustěte máslem. Ochuťte kouřovou esencí a solí. -
Brambory
Brambory nakrájejte na silné hranolky, uvařte ve vodě, osušte a poté osmažte. Dochuťte uzenou paprikou a kořením na hranolky a brambory. -
Podávání
Podávejte pomalu pečená žebra s hranolkamia medově kouřovou omáčkou.