+

Marinování

Pečené maso

  • Vepřová plec bez kosti 2.5 kg
  • Zázvor (nasekaný) 60 g
  • Cibule (velké kousky) 150 g
  • Česnek, nasekaný 30 g
  • Chilli paprika (plátky) 1 g
  • Olej 20 ml

Omáčka

Servírování

  • Jasmínová rýže 600 g
  • Čerstvý koriandr
  1. Marinování

    • Maso naložíme do marinády a marinujeme 12 až 24 hodin v lednici.
  2. Pečené maso

    • Všechny složky kromě masa promíchejte.
    • Na GN plech položte maso, ochuťte směsí, přikr yjte alobalovou fólií a pečte při teplotě 140 0C zhruba 2 hodiny.
  3. Omáčka

    • Šťávu k vepřovému masu rozmíchejte v horké vodě a přiveďte k varu.
    • Přidejte 40 g rozmixovaných arašídů a zbývající ingredience.
    • Redukujte po dobu více než 10 minut.
    • Měkké maso přeložte na nový GN plech (vyložený pečicím papírem), polijte částí omáčky. Vložte do trouby vyhřáté na teplotu 230 0C a pečte cca 10 minut, dokud maso neztmavne.
    • Do zbylé omáčky přidejte zbytek celých arašídů.
  4. Servírování

    • Maso nakrájejte na plátky, podávejte v omáčce s arašídy a s r ýží, libovolnou zeleninou a čerstvým koriandrem.
+