Pomalu pečené vepřové v korejském stylu
Aby maso bylo rovnoměrně propečené a zároveň šťavnaté, naložte ho do vody se solí.

Suroviny
Marinování
-
Mořská sůl, hrubá 20 g
-
Hnědý cukr (hrubý) 30 g
Pečené maso
-
Vepřová plec bez kosti 2.5 kg
-
Zázvor (nasekaný) 60 g
-
Cibule (velké kousky) 150 g
-
Česnek, nasekaný 30 g
-
Chilli paprika (plátky) 1 g
-
Olej 20 ml
Omáčka
-
Voda 700 ml
-
Arašídy 70 g
-
Ocet z červeného vína 30 ml
-
Cukr, hnědý 30 g
-
Sezamový olej 10 ml
Servírování
-
Jasmínová rýže 600 g
-
Čerstvý koriandr
Příprava
-
Marinování
- Maso naložíme do marinády a marinujeme 12 až 24 hodin v lednici.
-
Pečené maso
-
Všechny složky kromě masa promíchejte.
-
Na GN plech položte maso, ochuťte směsí, přikr yjte alobalovou fólií a pečte při teplotě 140 0C zhruba 2 hodiny.
-
-
Omáčka
-
Šťávu k vepřovému masu rozmíchejte v horké vodě a přiveďte k varu.
-
Přidejte 40 g rozmixovaných arašídů a zbývající ingredience.
-
Redukujte po dobu více než 10 minut.
-
Měkké maso přeložte na nový GN plech (vyložený pečicím papírem), polijte částí omáčky. Vložte do trouby vyhřáté na teplotu 230 0C a pečte cca 10 minut, dokud maso neztmavne.
- Do zbylé omáčky přidejte zbytek celých arašídů.
-
-
Servírování
-
Maso nakrájejte na plátky, podávejte v omáčce s arašídy a s r ýží, libovolnou zeleninou a čerstvým koriandrem.
-