Portobello plněné steakem s krémovou omáčkou z pečených paprik

Suroviny
Omáčka
-
Cibule žlutá, nakrájená 2 ks
-
Česnek, nasekaný 60 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 150 ml
-
Mozzarella, strouhaná 350 g
-
Koriandr, nasekaný 20 g
-
Limetková nebo citronová šťáva 5 g
Servírování
-
Avokádo, na tenké plátky 1.5 ks
-
Nať koriandru na ozdobu
Příprava
-
Grilování
Houby pokapeme olejem a na mírně rozpáleném grilu (180 °C) pečeme asi 15 minut do změknutí. Hovězí steaky okořeníme, vložíme na gril a propečeme na stupeň medium. Stáhneme z grilu, maso přikryjeme fólií a po krátkém odpočinutí nakrájíme na kostky nebo nudle. Vložíme do mísy a promícháme se sýrem. Směsí naplníme hotové klobouky a zapečeme na grilu. -
Omáčka
Na pánev vložíme grilované papriky, cibuli a česnek. 2–3 minuty opékáme, zalijeme rostlinným krémem a přivedeme k varu. Poté vše vložíme do mixéru, přidáme koriandr a limetkovou nebo citronovou šťávu a dobře rozmixujeme, případně dochutíme solí a pepřem. -
Servírování
Omáčku rozprostřeme na talíři a položíme na ni zapečené houby s grilovaným masem. Navrch doplníme tenkými plátky avokáda a dozdobíme koriandrovou natí.