Rajská omáčka

Suroviny
Omáčka
-
Cibule žlutá 150 g
-
Máslo 200 g
-
Hladká mouka 120 g
-
Perníkové koření 3 g
-
Cukr 100 g
-
Ocet 35 g
-
Sůl 20 g
-
Hovězí fond (vývar) 2000 ml
Příprava
-
Omáčka
- Do hrnce vložte cibulku na polovinu rozehřátého másla a míchejte, dokud nezíská růžovou barvu.
- Přidejte rajský protlak a zarestujte.
- Celou směs zaprašte hladkou moukou a přidejte perníkové koření. Zalijte vývarem a důkladně prošlehejte.
- Do provařené bublající omáčky přidejte cukr a ocet. Nakonec zjemněte zbylým máslem.
-
Servírování
- Servírujte splátkem vařeného hovězího masa a houskovým knedlíkem.